Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny, kteří milují dobré jídlo. Hlavní roli v ní hraje oblíbené sezónní trio ze zahrádek a trhů.
*****
Co spojuje mrkev, dy´ni a cuketu? Jsou to snadno dostupné druhy zeleniny, ze ktery´ch připravíte všechny typy pokrmů od polévky po skvěly´ dezert. Sepsali jsme z nich pro vás více než 130 receptů.
*****
Při psaní jsme mysleli na vegetariány i milovníky masa. Nechybí klasika jako cuketová nádivka či vepřové v mrkvi ani neotřelé nápady, jako je například dy´ňové tiramisu. Vše jsme pro vás vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit. Díky nové kuchařce si hravě poradíte se štědrou úrodou ze zahrádky i s úlovky z trhu či obchodu. Poradíme vám, jak zeleninu zpracovat takřka beze zbytku i jak ji uskladnit, aby vám co nejdéle vydržela.
*****
V kuchařce Mrkev, dýně, cuketa najdete tyto kapitoly:
•Servis
•Polévky pro tělo i duši
•K zakousnutí
•Velká jídla
•Hlavně nenápadně
•Sladké mámení
•Do zásoby