Jak se zbavit špatných návyků, pocitů viny a úzkostí spojených s jídlem.
Je pro vás jídlo zdrojem potěšení, nebo úzkostí a výčitek? Všichni víme, jak velký vliv má strava na naše zdraví, ale navzdory tomu podléháme sžíravým chutím a následným negativním pocitům. V knize Svoboda v jídle jednou provždy najdete účinné nástroje pro práci s vašimi návyky a zahájíte tak cestu za zdravým a udržitelným jídelníčkem.
Diety nefungují, tvrdí Melissa Hartwigová. Místo nich vám představí mnohem užitečnější know-how: promyšlený plán, který vás ve třech krocích provede procesem stravovacího restartu a pomůže vám sestavit vyvážený jídelníček na míru přímo pro vás – jídelníček, který vám už zůstane po celý život. Díky této knize odhalíte svoje nevhodné stravovací návyky,rozpoznáte spouštěče související s jídlem a dokážete zvládat pokušení. Naučíte se odhadnout, kdy hrozí, že sklouznete zpátky do starých kolejí, a jak tomuto nebezpečí zabránit. Dozvíte se taky, jak s přehledem zvládnout relapsy a vrátit se na cestu za svými zdravotními cíli nebo jak mluvit o svém novém životním stylu s rodinou a přáteli.
Kniha je prostoupená Melissinou proslulou tvrdou láskou a vtipem. Je nabitá postupy, které sama vyzkoušela anebo analyzovala díky zpětné vazbě od svých klientů a tisíců čtenářů. Ukáže vám, jak získat svobodu v jídle, i když se možná cítíte úplně bezmocní. Zdravý vztah k jídlu si zasloužíte!
„Svoboda v jídle jednou provždy vám poskytne všechno, co potřebujete k dosažení dietních úspěchů – teď i po celý zbytek vašeho zdravého života. Informace Melissy Hartwigové jsou dokonale vědecky přesné a báječně přístupné, pokud jde o uvedení do praxe.“
– Dr. DAVID PERLMUTTER, autor knihy Moučný mozek, bestselleru podle New York Times
V knize se mimo jiné dozvíte:
jaký je rozdíl mezi restartem a dietou
že vaším největším problémem nemusí být vaše strava
jak posílit vůli a vytvořit nové vzorce chování
které potraviny vám „stojí za to“
že dovolenou si můžete užít i bez all inclusive obžerství
jak funguje pravidlo jednoho kousnutí a kdy ho uplatnit
co dělat s vaší láskou k sýru nebo maminčinu cukroví
že méně špatné nemusí vždycky znamenat dobré O autorce
MELISSA HARTWIGOVÁ je spoluzakladatelkou proslulého stravovacího programu Whole30 a spoluautorkou knih Jídlo na prvním místě a Whole30, které se staly best-sellery v řadě zemí světa včetně České republiky.