Snadná cesta k tomu, abyste vařili jako profíci, naučili se cokoliv a dobře se vám žilo.
Timothy Ferriss a jeho dlouho připravovaná a napjatě očekávaná kuchařka pro ty, kteří si kuchařky nikdy nekupují. Autorova přímočará cesta k cíli, známá z bestsellerů Čtyřhodinový pracovní týden a Čtyřhodinové tělo, zahrnuje tentokrát všechny aspekty života. Čtyřhodinový šéfkuchař není obyčejná kuchařka. Je to váš průvodce světem rychlého učení, ve kterém si sami vyberete vlastní dobrodružství.
Protože, jak říká Tim, pokud se chcete naučit vařit, musíte se nejprve naučit učit se. Jakmile umíte tohle, můžete se naučit vařit, mluvit cizí řečí, hrát basketball, přežít v divočině … prostě stát se světovou třídou, v čem budete chtít.
S Timem v roli šéfkuchaře projdete školou vaření, v níž se s každým receptem naučíte určitou dovednost, kterou následně využijete v dalším receptu. Množství tipů a triků z vás udělá vládce (nízkosacharidové, samohubnoucí) kuchyně, ale Ferriss, jak už má ve zvyku, se neomezuje jen na vaření doma. V kapitole o divočině si uloví večeři, ve „vědecké” části knihy pochopí molekulární kuchyni…
Timothy to zase hacknul, i díky němu je vaření cestou, jak být blíž životu a štěstí. O autorovi
Timothy Ferriss (1977), USA, absolvoval neurovědy a východoasijská studia na Princetonské univerzitě. Nyní působí především jako investor internetových projektů, má podíl např. v Twitteru či Posterous. Pracuje jako poradce a člen akademického sboru na Singularity University, která sídlí v NASA Ames Research Center, zaměřeném na vliv nových technologií na řešení globálních problémů. Píše pro The New York Times, The Economist a The New Yorker. I nadále se oddává různým formám zábavy – argentinskému tangu, čínskému kickboxu, irskému hurlingu, japonské lukostřelbě jabusame, breakdance na Taiwanu, zahrál si také v populárních televizních seriálech v Číně a Hongkongu.