Zařazeno v kategoriích: BELETRIE, KUCHAŘKY, NAUČNÁ LITERATURA
Konzumace výrobků z obilovin, především těch z pšenice, bývá spojována s různými zdravotními riziky a obezitou. Řada lidí dnes řeší také některou z forem intolerance lepku. Obiloviny ale zdaleka nejsou jen produkty z bílé pšeničné mouky, nudné „zrní“ nebo prázdné sacharidy… Třetí kniha veganského šéfkuchaře Petra Klímy představuje tuto důležitou skupinu rostlinných surovin v úplně jiném a lákavém světle.
Hlavní roli zde hrají tradiční i méně známé druhy obilovin a pseudoobilovin, včetně těch bezlepkových – ale v jejich přirozené, průmyslově co nejméně upravené, a tedy výživné podobě: plné vlákniny, minerálů, bílkovin a zdravých tuků. Existuje tolik druhů a tolik možností zdravého a kreativního zpracování! Zapojte je s pomocí pestré palety skvělých receptů do svého každodenního jídelníčku!
ŠPALDA, ČERVENÁ PŠENICE, KAMUT, PŠENICE OZIMÁ, JEČMEN, ŽITO, OVES, JÁHLY, POHANKA, KUKUŘICE, RÝŽE MNOHA DRUHŮ, QUINOA, AMARANT, ČIROK
recepty plné chuti, živin a vlákniny, včetně bezlepkových variant, a naopak bez masa, mléka, vajec i cukru
AUTOR KNIHY PETR KLÍMA
Autor blogu greenwayfood.cz, dalších dvou úspěšných knih „Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl“ a „Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny“, fotograf a šéfkuchař oblíbené dejvické restaurace Country Life. Specializuje se na pestrou a zdravou kuchyni z rostlinných zdrojů.
Položka byla přidána do košíku.