Vánoce, Vánoce přicházejí a všichni se na ně těší. Především děti, ale i dospělí, neboť Vánoce jsou svátky klidu, míru a lásky. Lidé je slaví, obdarovávají se a přitom hodují. Dopřávají si nejrůznější dobroty, mezi nimiž má přední místo cukroví. Lze je koupit, ale k našim vánočním tradicím patří odedávna cukroví vlastní, doma napečené a nazdobené, voňavé a lákavé. Jenže v dnešní uspěchané době nezbývá na jeho přípravu dost času, což zaměstnané ženy vědí až přespříliš dobře. Neboť ony především jsou tvůrkyněmi oněch dobrot, na jaké vzpomínáme dávno potom, co jsme už dospěli. Ing. Jarmila Mandžuková zná tento problém z vlastní zkušenosti a touto kuchařskou či spíše cukrářsko-pekařskou knížkou přichází hospodyňkám na pomoc. Její receptář vánočních sladkostí a laskomin umožní všem vychutnat si idylu nejoblíbenějších svátků roku ve všem všudy. Obsahuje na 260 receptů všemožných druhů tradičních i netradičních, jejichž nezanedbatelnou, ne-li hlavní předností je rychlá příprava a výrazná domácí chuť a vůně.