Kniha je dílem mnoha odborníků, lékařů, dietologů i kuchařů z významné onkologické kliniky ve Švýcarsku. Je zaměřená nejen pro nemocné, ale stejně dobře také pro zdravé, kteří dávají přednost vegetariánské stravě. Až na malé výjimky nikoho do ničeho dietníhonenutí, ačkoli skutečně nabízí opravdovou dietní stravu. Pracuje s řadou tradičních surovin, které byly mnoho let zapovězeny, ale přesto se opět dostávají do popředí zájmu. Nabízí stravu velmi pestrou, vydatnou a chutnou. Co je však jejím tajemstvím? Nenabízí totiž pouze určité chuťově zvláštní, či tradiční kombinace potravin, ale nabízí opravdový alchymický proces s jeho léčebnými dopady. Pokud se tedy rozhodnete věnovat této knize pár chvil, věnujte se také částem hovořícím o procesech zpracování, mísení a přetváření surovin. Jednotlivé recepty jsou doslova krásné. Dopřejte si chvilku času zamyslet se nad tím, jak tyto recepty používat. Dosáhnete tím nejen brilantnosti ve vytváření jídel zde uvedených, ale jejich promyšlená alchymie, založená na anthroposofickém poznání člověka, vás zajisté budeinspirovat také při přípravě jiných pokrmů.