Něžný román z malé francouzské restaurace, při jehož čtení se vám budou sbíhat sliny. Henri je neobyčejný kuchař, jeden z těch, kteří svým uměním potěší vaše chuťové pohárky. Vede malý hostinec, kde nabízí svým zákazníkům vše, po čem jejich žaludky i srdce touží. V nejistém světě každodenní kuchyňské dřiny Henri doufá alespoň v jednu jistotu - jakmile sám pověsí vaření na hřebík, jeho hostinec skončí, udělal přece všechno pro to, aby se jeho syn Julien těžkému kuchařskému řemeslu vyhnul. Když Henri po vážné nemoci upadne do kómatu, Julien tráví mnoho hodin tím, že ho drží za ruku a ve vzpomínkách se zaobírá kulinářským dědictvím svého tajnůstkářského otce. Opakovaně se v myšlenkách vrací ke starému sešitu s tatínkovými recepty, který beze stopy zmizel a jejž obestírá mnoho tajemství včetně toho nejbolestnějšího: proč otec nechal bez jediného slova odejít svou milovanou ženu?