Máta do mojita, libeček do polévky, kopr do koprovky, bazalka do pesta, rozmarýn na jehněčí, tymián do koláče, koriandr do kari… Už jen pár voňavých lístků bylinek dokáže pokrmům dodat nezaměnitelné kouzlo a šmrnc! V kuchařce Bylinky najdete 120 receptů vyzkoušených redakcí Apetitu na polévky, saláty, chuťovky, masa, ryby, těstoviny a dezerty
i tipy, jak zachytit chuť a vůni bylin na zimu. A jako bonus nabízíme kapitolu s pokrmy s jedlými květy a divokým býlím. S námi si vaření užijete!
Kniha je rozdělena do 8 kapitol:
Polévky (kuřecí vývar s bylinkovým svítkem, mrkvová s koriandrem…)
Na malý hlad (nakládaný hermelín s libečkem, tabouleh, tvarohová pomazánka, sýrová krém s pažitkou…)
Maso (jehněčí, koprová omáčka, kyjevský řízek s bylinkami)
Ryby a plody moře (mušle s petrželkou, losos v balíčku, halibut s koprovým pestem)
Těstoviny a noky
Voňavá dochucovadla (bylinkový olej, bylinkový ocet, domácí pesto…)
Z louky a lesa
Sladké mámení (pavlova, levandulová bábovka, ananasové frappé s mátou, tymiánová sodovka)