„V kvásku jsme dostali velký dar. Množící se energie v podobě kvásku
pomáhá zasytit tělo i duši a po celé generace spojuje lidi a rodiny.
Jeho síla tkví ve schopnosti zvětšovat se a dále růst. Někdy se jeho síla utlumí,
aby pak opět zesílila. Kvásek se v mnohém podobá nám, lidem.“
Kvásek je organická hmota, která vzniká fermentačním procesem, při kterém aktivně působí mouka s vodou. Toto pomalé kvašení je jiné než u droždí. Na rozdíl od droždí při něm vznikají zdraví prospěšné bakterie, které náš organismus chrání před trávícími potížemi, oslabením imunity, nebo dokonce různými alergiemi.
Tato kniha se stane vaším pomocníkem a průvodcem. Najdete v ní důležité informace o tom, jak kvásek funguje, jak se s ním peče, a také vám poskytne dostatek podpory a tipů, jak s ním úspěšně pracovat. Nádherné fotky k jednotlivým receptům jsou skvělou inspirací a jistě nenechají vaše chuťové buňky v klidu.