Tento světový bestseller je inspirativní příručkou pro nemocné, kterým přináší čtivé, velmi podrobné a často také překvapivé rady a informace o vlivu kvality stravy na zdraví srdce. Autor nabízí čtenářům možnost, jak léčit nemocné srdce i jinak než operacemi a léky. Rozebírá vliv jednotlivých skupin potravin na zdraví srdce, srovnává světově nejznámější kardioprotektivní diety a jejich dopad na zdravotní stav, vysvětluje důležitost nutričního složení stravy, doporučuje konkrétní jídelníček na téměř 80 stranách s recepty. Naleznete zde i mnoho poučných konkrétních případů z lékařské praxe autora a dozvíte se plno zajímavostí o vlastnostech jednotlivých složek potravin. Kniha může být osvětou i motivací pro nemocné, jejich blízké, ale i pro zdravotnický personál. Důkazem, že autor dr. Joel Fuhrman umí velmi dobře psát osvětovou populárně naučnou literaturu pro nemocné, je velký úspěch jeho předchozí knihy Skoncujte s cukrovkou, která je bestsellerem jak ve světě, tak i v České republice.