Jak vypadá strava, která nám dodává zdravou životní energii, zajistí přísun všech důležitých živin a přinese nám i tolik potřebný klid v duši? Hlavním poznatkem autora je, že „zdravá síla“ potravin závisí především na jejich čerstvosti a na tom, kolik slunečního světla – tedy kolik nezbytné životní energie - je v nich pro nás uloženo. Spontánně tedy odkazuje na veganský způsob stravování, upozorňuje na kladný přínos termického účinku potravin podle tradiční čínské medicíny, objasňuje vliv půstu na náš organismus během doby postění, přináší přehled zdraví prospěšných rostlin a bylin, koření, obilovin bez lepku, vysvětluje zdravotní výhody méně známých přírodních surovin. Vegani ocení informace, jak doplňovat nezbytný vitamín B12. Autor se věnuje také dalším otázkám zdravé výživy v intencích tzv. Peace Food (stravy „pro klid v duši“); rozebírá vlivy cukru a tuku na náš organismus; jak je překvapivě důležitý cholesterol; proč nepodceňovat, jak neblaze působí pšenice na psychické zdraví dětí i dospělých; či jak naopak blahodárný pro zdraví, zvláště pak pro neuroplasticitu mozku, je pohyb. Ruediger Dahlke je rakouský psychoterapeut a celostní lékař, známý zejména propagací psychosomatiky a veganského způsobu života. Na tato témata napsal mnoho knih, pořádá kurzy a nabízí i vlastní produkty z oblasti potravinových doplňků.