Víno patří mezi nejpopulárněj?í alkoholické nápoje na světě. Mnozí laici a milovníci vína se sna?í rozpoznávat různé druhy vín, chutě, barvy, či odrůdy, ale někdy si opravdu nevědí rady. Chodí proto na různé kurzy, degustace a sna?í se přijít na kloub tomu, co dělá dobré víno dobrým vínem. Je to klima? Odrůda? Um a zku?enost vinaře?
Kritička vín Jancis Robinson, dr?itelka Řádu britského impéria a mnohých ?urnalistických ocenění, přispívající pravidelně do Financial Times, udělá znalce z ka?dého. V této útlé příručce vás naučí poznávat různé druhy vín podle barvy a chutí, lahve a etikety, párovat vína s pokrmy, abyste se v tom mno?ství nabízených druhů dokázali orientovat. Kní?ka je napsána břitkým jazykem, proto osloví zejména mladé lidi a konvencemi nesvázané milovníky dobrého pití.